دانستنی های خودرودانستنی های روغن

فیلترهای خودرو، اهمیت و ضرورت

فیلترهای خودرو، فیلتر هوای خودرو، فیلتر روغن موتور خودرو، فیلتر کابین خودرو

فیلترها یکی از اجزای مهم مصرفی خودرو می باشند که نباید به هیچ وجه نادیده گرفته شوند چرا که وظیفه فیلترهای خودرو به دور نگه داشتن آلودگی های موجود در محیط از کارکرد خودرو می باشد. در صورتی که آلودگی های محیطی از چرخه کارکرد خودرو حذف نگردند، می توانند به سرنشینان و موتور خودرو آسیب برسانند.

داشتن اطلاعات در مورد فیلترهای مختلف خودرو و زمان تعویض هرکدام بخشی از مسئولیت رانندگی و مالکیت خودرو می باشد. فیلترهای آلوده می تواند منجر به مشکلات جدی مکانیکی در طول زمان برای خودرو گردند.

فیلتر روغن ( Oil Filter)

ضرورت و اهمیت فیلتر روغن موتور

وظیفه فیلتر روغن جدا نمودن آلودگی هایی همچون ذرات حاصل از سایش قطعات موتور از روغن موتور خودرو می باشد. فیلتر روغن موتور، جریان پیوسته روغن موتور خودرو را حفظ می کند. ذرات موجود در روغن موتور را حذف می نماید تا روغن موتور از آلودگی ها تصفیه گردد.

فیلتر روغن موتور در هر تعویض روغن می بایست تعویض گردد چرا که فیلتر روغنی که عملکرد مناسب خود را از دست داده است موجب می گردد که ناخالصی ها و ذرات معلق وارد موتور خودرو گردد و آسیب های جدی به موتور خودرو وارد نماید. اهمیت و ضرورت تعویض فیلتر روغن موتور تا حدی است که بسیاری از کارشناسان خودرو معتقدند اگر باید بین تعویض روغن و فیلتر یکی انتخاب شود حتما تعویض فیلتر روغن موتور انتخاب گردد.

فیلتر هوا ( Air Filter)

فیلتر هوای خودرو

هر چیزی که بر سوخت و احتراق خودرو تاثیر داشته باشد، تاثیر مستقیمی بر بازدهی و راندمان خودرو دارد. فیلتر هوای خودرو برای فیلتر کردن هر گونه ناخالصی و آلودگی هوایی است که در احتراق درون موتور خودرو به کار می رود. عملکرد مناسب فیلتر هوای خودرو موجب می گردد مخلوط سوخت و هوای درون موتور احتراق مناسبی داشته باشد. افزایش راندمان خودرو و کاهش مصرف سوخت از تاثیرات احتراق مناسب موتور خودرو می باشد.

در صورت رانندگی در محیط های با ذرات معلق و گرد و خاک فراوان می بایست فیلتر هوای خودرو به طور مرتب تغییر گردد تا خللی در عملکرد خودرو صورت نپذیرد.

فیلتر هوای کابین

فیلتر هوای خودرو، فیلتر هوای کابین

فیلتر هوای کابین یکی از مهمترین اجزای سیستم تهویه مطبوع خودروهای امروزی می باشد که هوای عاری از گرد و غبار را برای تنفس سرنشینان خودرو را تامین می نماید. تعویض منظم فیلتر هوای کابین نقش موثری در هوای مطبوع خودرو دارد.

فیلتر سوخت ( Fuel Filter)

با تغییر سیستم سوخت رسانی خودروها ازکاربراتوری به انژکتوری، اهمیت صافی بنزین یا فیلتر سوخت چندین برابر گردید.

سوخت خروجی از پالایشگاه ها معمولا عاری از هرگونه ناخالصی و ذرات می باشند ولی در حین حمل و نقل سوخت و عرضه در جایگاه های سوخت ممکن است سوخت آلوده گردد. فیلتر سوخت با حذف آلودگی های مذکور، پمپ سوخت و انژکتور خودرو را از آسیب های احتمالی به دور نگه می دارد.

در صورتی که فیلتر سوخت خودرو از شدت آلودگی مسدود شود، می تواند جریان سوخت را کاهش دهد و عملکرد موتور خودرو را تضعیف نماید.

تعویض فیلتر سوخت معمولا به طور میانگین یک سال یا کارکرد بیست هزار کیلومتر می باشد. ولی ممکن است بعد از پر کردن باک اتومبیل، حجم زیادی ذرات معلق وارد خودرو گردد و فیلتر سوخت تا حد زیادی کثیف و یا حتی مسدود گردد. برای خودروهایی که در جایگاه های متعدد سوخت گیری می کنند توصیه می گردد در هر تعویض روغن موتور، فیلتر سوخت را نیز تعویض کنند.

برای یک موتور دیزل، فیلتر سوخت به روش بسیار متفاوتی استفاده می شود. در حالی که هر دو فیلتر بنزینی و دیزلی به عملکرد کلی و عمر موتور کمک می کنند ولی در موتورهای دیزل، فیلتر سوخت برای جلوگیری از خوردگی قطعات در داخل موتور، آب را از سوخت خودرو حذف می کند.

در مقالات آتی مگ پترونول ساختار و نحوه کارکرد هر کدام از فیلترهای خودرو بیشتر تشریح می گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *